skrotning av bilar

Följ oss:

ÖPPETTIDER ALLA DAGAR 08:00 - 18:00

Bilbärgning Gbg AB Org.Nr. 559014-4449

Skrotbilar hämtas gratis om du vill skrota din bil

Krav skrotning av bil

Ring 031-94 37 60 för att boka hämtning eller boka hämtning på hemsidan dygnet runt och få en trisslott av bärgaren!

Lämna in och skrota bilen

Miljödepatementets synpunkter om skrotning

 

Enligt Miljödepartementets utlåtande i M 2007:4 kan övergivna bilar och skrotbilar som inte förvaras på rätt sätt börja rosta och på sikt läcka miljöfarliga ämnen. Enligt miljöbalken är det förbjudet att skräpa ned utomhus eller orsaka att ämnen släpps ut som medför eller kan medföra föroreningar i mark eller vatten. Bilägare har därför ett ansvar för att förvara sin bil på ett riktigt sätt eller lämna in den för skrotning hos en auktoriserad bilskrot Göteborg.

Kontentan av denna skrivelse är, att det som mest betraktas som miljöföroreningar i samband med skrotbilar, inte bara är dumpade och övergivna bilar. Den pekar ut bilägaren som en tänkbar lagförbrytare, utan att denne har en aning eller tanke om ett sådant förhållande. Vem ställer inte upp sin bil i åratal på för honom en lämplig och billig parkeringsplats. Och anledningarna till detta kan bero på många saker. Kanske någon

två i besiktningsprotokollet är orsaken. På grund av att reparationskostnaden skulle bli för hög hos en bilverkstad föranleder det ägaren själv att tro sig kunna ordna felen någon gång i framtiden. Eller bilen står helt enkelt som reservbil om något skulle hända den nya. Den skulle ju inte tillföra något att räkna med vid bilbytet och eftersom den är avställd kostar den ju inget där den står.

 

 

Förordningar vid skrotning av bil

 

Men att inte lämna och skrota sin bil till någon auktoriserad bilskrotningsföretag kan bli mycket dyr med tanke på de kostnadskrävande åtgärder som en mark- eller vattensanering skulle kosta. Den allt mera fokuserade miljöproblematiken i allmänhet borde kanske i synnerhet uppmärksamma bilägare att fokusera mer på sina egna uppställningsplatser.

 

 

Ytterligare lagregler som pekar på att det är viktigt att anlita godkända och auktoriserade företag

 

Det är viktigt att bilen lämnas till en auktoriserad bilskrot, för om inte avregistreringen går korrekt till kan siste ägaren kvarstå som ägare med kostnader och andra obehagliga besvär som följd. Vid avregistrering erhåller aktuell ägare återbäring av vägskatten. Vidare åtager bilskrotaren att påbörja skrotningsprocessen som innefattar ett lagkrav på att återvinningsgraden skall från 2002 vara minst 85 % och från år 2015 vara minst 95%Ytterligare lagregler som pekar på att lämna och skrota hos en auktoriserad bilskrotning. Men att inte lämna och skrota sin bil till någon auktoriserad bilskrotningsföretag kan bli mycket dyr med tanke på de kostnadskrävande åtgärder som en mark- eller vattensanering

skulle kosta. Den allt mera fokuserade miljöproblematiken i allmänhet borde kanske i synnerhet uppmärksamma bilägare att fokusera mer på sina egna uppställningsplatser.

 

 

Första steget i lämna och skrota bilen till auktoriserad bilskrot

 

 

Troligtvis är den uttjänta bilen för skrotning avställd eller behäftad med körförbud så bärgning måste anlitas. Det finns en del att välja mellan om man letar på internät under sökorden skrotning av bil, skrota bilen, hämta skrotbil, bilskrot Göteborg, bilskrotning, skrotbilar osv. Men bäst är att anlita en aktör som innehar de tillstånden som krävs i ett sådant här fall. Oljor av olika sorter, kylvätska, freon, batteri, syra, bensin, diesel och övrigt som Miljödepartementet i sin skrivelse är klassade som miljöfarligt avfall är faktorer att ta fasta på. Att välja en aktör som kan hämta och skrota gratis sammanfaller också med producenternas gemensamma överenskommelse, att det inte skall behöva kosta något då en komplett

uttjänt bil med originalkatalysator lämnas in för skrotning. Den sista utfästelsen kan dock snabbt förändras eftersom priset för råvarustålet är beroende av världsmarknadens prissättning och inte kan förutses. Efter vald aktör skrotas bilen av ett auktoriserat bilskrotningsföretag.

 

 

Hos bilskrotaren

 

Vissa bilskrotare demonterar bilen för försäljning av begagnade bildelar och vissa väljer att återvinna bilen totalt. Bärgningen av vår bil går till den sist nämnda kategori när du skrota bilen Göteborg.

Anlita godkända företag som är auktoriserade när du skrotar din bil.

Hämtning av skrotbilar

Vi är ett registrerat bilbärgningsföretag som hämtar skrotbilar gratis. Vårt hämtningsområde är från Kungsbacka till Munkedal. Hos oss får du ett mottagningsbevis där det står att bilen skall skrotas. Du som kund skall kunna känna dig trygg och veta att när vi hämtar skrotbilen blir det inte några eftergifter eller att bilen dyker upp i trafik igen.

För att bärga skrotbilar krävs beslut från Länsstyrelsen. Klicka och läs om vårt Tillstånd från Länsstyrelsen.

 

 

Skrotbilar hämtas

 

Följande område hämtar vi gratis i

Göteborg, Mölndal, Kungsbacka, Onsala, Härryda, Partille, Lerum, Floda, Sjövik, Gråbo, Angered, Hisingen, Öckerö, Hönö, Kungälv, Stenungsund, Tjörn, Orust, Lysekil, Munkedal, Uddevalla, Ljungskile, Lilla Edet, Ale

 

Boka hämtning här på hemsidan eller ring 031-94 37 60

Copyright @ Bilbärgning Gbg AB All

Alla rätigheter är reserverade